VALION TV-OHJELMAN TIETOSUOJASELOSTE

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, miten käsittelemme henkilötietojasi, jos osallistut, tai ystäväsi ilmoittaa sinut, huhtikuussa 2019 kuvattavaan Valion 6-osaisen tv-ohjelman hakukampanjaan ja/tai itse ohjelmaan.

Kuka on henkilötietojesi rekisterinpitäjä?

Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on Valio Oy (y-tunnus 0116297-6), Meijeritie 6, 00370 Helsinki.

Mitä henkilötietojasi käsittelemme ja mihin tarkoituksiin?

Käsittelemme sinusta seuraavia, meille antamiasi (tai ohjelmaan sinut ilmoittaneen ystäväsi meille antamia) henkilötietoja: nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, ikäsi, asuinpaikkasi, kokkailutottumuksesi sekä mahdollisesti toimittamasi kuva ja/tai videomateriaali. Ohjelmaan valittujen henkilöiden osalta käsittelemme myös tietoja ruoka-aineallergioista.

Käsittelemme henkilötietojasi tapahtuman osallistujien valitsemiseksi ja ohjelman toteuttamiseksi. Käsittelyn oikeusperusteena on sopimuksen täytäntöönpano sinun ja Valion välillä (osallistumalla kampanjaan sitoudut samalla sen sääntöihin).

Mikäli ilmoitat hakukampanjaan muita henkilöitä, vastaat siitä, että sinulla on oikeus ilmoittaa muut hakukampanjaan ja että nämä muut henkilöt ovat tietoisia ohjelman säännöistä ja tästä tietosuojaselosteesta.

Ketkä käsittelevät henkilötietojasi?

Henkilötietojasi käsittelevät vain ne työntekijämme, jotka ovat mukana järjestämässä tv-ohjelmaa. Kyseisillä työntekijöillä on pääsy henkilötietoihisi henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla.

Keräämme henkilötietosi kumppanimme Nebula Oy:n tarjoaman ilmoittautumisjärjestelmän kautta, jota ylläpitää kumppanimme Bob the Robot Oy. Bob the Robot Oy välittää henkilötietosi tuotantoyhtiö Endemol Shine Finlandille, joka valitsee osallistujat ja toteuttaa yhteydenpidon osallistujiin Valion lukuun. Jos sinut valitaan ohjelmaan, tuotantoyhtiö käsittelee tietoja myös mahdollisista ruoka-aineallergioistasi.

Kuvatun ohjelman materiaali luovutetaan Nelonen Media Oy:lle.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Poislukien ohjelman kuva- ja videomateriaali, käsittelemme henkilötietojasi ohjelman valmistelun ja kuvaamisen ja jälkitöiden ajan, enintään 30.6.2019 asti.

Ohjelman kuva- ja/tai videomateriaali, jossa olet mukana, jää käyttöön Valion ja yhteistyökumppaneiden verkkosivustoille ja sosiaalisen median kanaviin (esim. Facebook-, YouTube- ja Instagram, Ruutu.fi) sekä Nelonen Media Oy:n tv-kanavalle.

Henkilötietojen suojaaminen ja tietoturva

Huolehdimme henkilötietojen tietoturvallisuudesta asianmukaisilla hallinnollisilla ja teknisillä suojaustoimilla. Olemme rajanneet henkilötietojen käsittelypiiriä niihin henkilöihin, joiden työtehtäviin kyseisten henkilötietojen käsittely kuuluu.

Valion käsittelemiä henkilötietoja sisältävät järjestelmät ja tietokannat sijaitsevat palvelimilla, joita Valio säilyttää lukituissa tiloissa, ja joihin on pääsy ainoastaan nimetyillä ja työtehtäviensä vuoksi pääsyyn valtuutetuilla henkilöillä. Valio on suojannut palvelimet ja tietoverkot asianmukaisella palomuurilla ja muilla teknisillä suojauksilla. Palvelintilat on suojattu kulunvalvontajärjestelmillä.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Sinulla on tietosuojalainsäädännön mukaisesti oikeus:

• saada pääsy henkilötietoihisi (saada henkilötiedot itsellesi nähtäväksi sähköisessä tai muussa kirjallisessa muodossa);

• vaatia epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojesi oikaisemista tai niiden täydentämistä;

• vaatia henkilötietojesi poistamista; ja

• vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista.

Sinun on esitettävä edellä mainittujen oikeuksien toteuttamista koskeva pyyntösi kohdan 7 mukaisesti. Voimme pyytää sinua varmentamaan henkilöllisyytesi tai tarkentamaan pyyntöäsi ennen sen toteuttamista.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos katsot, että emme ole käsitelleet henkilötietojasi tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Kehen voit ottaa yhteyttä?

Jos haluat toteuttaa edellä mainittuja oikeuksiasi tai jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa yhteyttä Valion tietosuojavastuulliseen sähköpostitse: privacy.office@valio.fi, puhelimitse +358 10 381 2185, tai postitse: Valio Oy Tietosuojavastuullinen, Meijeritie 6, 00370 Helsinki.

18.2.2019